Päiväkoti

Päiväkoti Pursi

Päiväkoti Pursi tarjoaa kristillisiin arvoihin ja maailmankuvaan perustuvaa varhaiskasvatusta ja esiopetusta 3 – 6 -vuotiaille lapsille. Toimimme samassa kiinteistössä Helsingin Kristillisen koulun kanssa, osoitteessa Pieksupolku 5, 00720 Helsinki.

Meille jokainen lapsi on arvokas ja erityinen. Haluamme luoda jokaiselle lapselle kokemuksen siitä, että hän on kutsuttu ryhmän jäsenyyteen – hänet halutaan mukaan.

Haluamme luoda rohkaisun kulttuuria, joka henkii iloa, arvostamista ja kunnioittamista. Kunnioittamisen kulttuuri on runkona kaikessa toiminnassa. Käytämme Young Leader- metodia työkaluna yksinäisyyttä, ulkopuolisuutta ja kiusaamista vastaan. Sen avulla kasvatamme rohkeutta toimia tiimissä yhteistyössä toisten kanssa.

Purren ilmapiiri on kansainvälinen. Erilaisuus on meille rikkaus, kielet ja kulttuurit kohtaavat. Yhteisöllisyys on vahvaa ja uudet perheet otetaan lämpimästi osaksi yhteisöämme.

Toteutamme päiväkodissa valtakunnallisten perusteiden mukaisia varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelmia. Teemme aktiivista ja arjessa toteutuvaa yhteistyötä kristillisen koulun kanssa. Yhtenäinen opinpolku on mahdollista aloittaa 3-vuotiaana ja jatkaa aina yläkoulun loppuun saakka luontevasti tutussa kaveriporukassa ja ympäristössä.

Toteutamme 1-2 musiikin, tarinan ja tanssin yhdistävää produktiota toimintakauden aikana.

Voit lukea lisää päiväkodin ja koulun yhteisistä kristillisistä arvoista koulun sivulta.

Päiväkoti Purressa annetaan maksutonta esiopetusta koulupäivinä klo 9-13. Esiopetuksen lisäksi on mahdollista valita täydentävää päivähoitoa aamulla ja iltapäivällä perheen tarpeiden mukaan. Noudatamme valtakunnallista esiopetussuunnitelmaa kristillisellä arvopohjalla.

Purren esiopetus perustuu tiimioppimiselle. Lapsia rohkaistaan tekemään, tutkimaan ja kokeilemaan yhteistyössä tiimin kanssa välillä tiimin jäsenenä, välillä liiderinä. Jokaisella lapsella on käytössään eskarikirja.

Esiopetusviikon aikana esimerkiksi:

• tehdään eskarikirjan tehtäviä
  • lauletaan
  • tutustutaan maailman lippuhin
  • seurataan kartalta avustusrekan matkaa Romaniaan, lintujen muuttoreittejä ja kavereiden lentomatkoja ympäri maailman
  • pelataan jalkapalloa, aliasta, pöytäpelejä
  • harrastetaan yleisurheilua ja tanssitaan
  • grillataan makkaraa lähikalliolla ja tutustutaan perhosiin ja tehdään taidetta läheisillä palstaviljelmillä
  • keskustellaan tsunamista, veden väristä

Lasten kiinnostusten kohteet huomioidaan vahvasti toiminnassa.

3-5 -vuotiaat lapset toimivat Kullanmurujen ryhmässä. Viskarit (5-vuotiaat) toimivat omana ryhmänään suuren osan päivästä. Varhaiskasvatuksessa painottuu viikoittainen muskaritoiminta ja erilaiset taidetyöpajat. Lapset saavat tehdä, iloita ja toteuttaa itseään monin tavoin.

Tule mukaan!

Päivähoitopaikkaa voi hakea ympäri vuoden ilman erityistä hakuaikaa. Esiopetuksen hakuajoissa noudatamme Helsingin kaupungin hakuaikoja. Vapaita esioppilaspaikkoja voi hakea myös hakuajan ulkopuolella.

Hoitopaikkaa ja esiopetuspaikkaa voi hakea ottamalla yhteyttä varhaiskasvatusjohtaja Maritta Lamposeen sähköpostilla maritta.lamponen (ät) hkkhel.fi tai puhelimitse 050-56 88 500 tai täyttämällä ennakkoilmoittautumislomakkeen, joka löytyy tämän sivun alareunasta.

Yhteydenoton jälkeen lähetämme täytettäväksi tarvittavat hakulomakkeet ja kutsumme perheen haastatteluun. Lomakkeet palautetaan haastatteluun tullessa.

Haastattelun yhteydessä kerromme tarkemmin päiväkodin toiminnasta ja kristillisen kasvatuksen periaatteista. Päiväkotipaikan myöntämisen jälkeen tehdään kirjallinen hoitosopimus huoltajien ja palvelun tuottajan kesken.

Päivähoitomaksuun haetaan yksityisen hoidon tukea Kelasta. Yksityisen hoidon tuki muodostuu lakisääteisestä hoitorahasta, tulosidonnaisesta hoitolisästä ja Helsinki-lisästä. Lapsen vanhempi hakee tukea Kelasta sähköisesti lomakkeella WH1 – Kela maksaa yksityisen hoidon tuen suoraan yksityiseen päiväkotiin. Vanhempien maksuosuudeksi jää hoitomaksun erotus Kelan tuen jälkeen.

Lisää tietoa ja ohjeet tuen hakemiseen löytyvät Kelan ja Helsingin kaupungin nettisivuilta.

Hoitomaksut (ennen Kelan tukea)

Esiopetus 9-13               0€

Esiopetus +2h                653,38€

Esiopetus + yli 2h          763,38€

3-5v kokopäivä yli 7h     862,25€

3-5v alle 7h                       822,25€

3-5v 3 päivää/viikko       762,25€

3-5v 4 päivää/viikko       822,25€

Päiväkoti on avoinna arkisin klo 7:15-17:00.

Päiväkoti on suljettu heinäkuussa ja joulun välipäivinä.

Ennakkoilmoittaudu

Päiväkotiin/esiopetukseen