Oppilashaku Helsingin kristilliseen kouluun ja päiväkotiin

Hakulomake

Hakeminen Helsingin kristilliseen kouluun ja päiväkotiin suoritetaan hakulomakkeella

Toimita hakemus liitteineen täytettynä koululle. Koulun osoite on:

Helsingin Kristillinen Koulu
Pieksupolku 5

Laita kuoreen teksti "hakemus".

Haastattelu

Ennen oppilasvalintaa koulu järjestää haastattelun oppilaalle ja tämän huoltajalle. Haastatteluun kutsutaan vasta hakemuksen palauttamisen jälkeen, eli hakemusta ei voi palauttaa vasta haastattelutilanteessa.

Haastattelun tarkoituksena on tutustua oppilaaseen ja saada tietoa hänen kouluvalmiuksistaan ja oppimishistoriastaan sekä varmistaa, että huoltajilla ja koululla on yhteinen käsitys koulun kasvatustavoitteista ja että vanhemmat hyväksyvät koulun toimintaperiaatteet, kasvatustavoitteet sekä kristillisen arvopohjan.

Rehtori, erityisopettaja tai opettaja ottaa yhteyttä edelliseen kouluun tai esikouluun ja keskustelee huoltajan luvalla oppilasta opettaneen opettajan tai erityisopettajan kanssa oppilaan tarpeista kristillisessä koulussa aloittamisen sujumiseksi.

Hakuaika

Ensimmäisen ja seitsemännen luokan oppilaiden hakuaika on tammi-helmikuussa, mutta kouluun voi hakeutua oppilaaksi kaikille luokille ympäri vuoden. Periaatteena kuitenkin on, ettei yhdeksännelle luokalle oteta uusia oppilaita kesken lukuvuoden kuin poikkeustapauksissa.

Valinta

Kouluun otetaan oppilaita koko maasta, vaikka helsinkiläisyys katsotaankin hakijalle eduksi.

Valinnassa noudatetaan ensisijaisesti ilmoittautumisjärjestystä, mutta mikäli hakijoita on enemmän kuin oppilaspaikkoja, etusijalle asetetaan oppilas, jolla on koulussa ennestään sisaruksia tai hän tulee kristillisistä esikouluista tai muista kristillisistä kouluista.

Oppilaspaikkahakemus voidaan hylätä, jos katsotaan, ettei koulu pysty vastaamaan perusopetuslain edellyttämällä tavalla oppilaan mahdolliseen erityisen tuen tarpeeseen, huoltajat eivät anna lupaa ottaa yhteyttä hakijan edelliseen kouluun tai haastattelussa tai hakemuksessa on annettu harhaanjohtavia tietoja.

Liikenneyhteydet

Pukinmäen koululle pääsee busseilla 69, 71V ja 72. Pukinmäen asema on noin kilometrin kävelymatkan päästä koululta ja sinne pääsee I- ja N- junalla sekä busseilla 54, 71, 512 ja 512A. Vähän kauempana Malmin suunnalla kulkevat bussit 70 T, 73 ja 519.

Hakeminen päiväkotiin

Päiväkotiin haetaan tämän nettisivun yläosasta löytyvältä lomakkeella. Tammi-helmikuun 2017 aikana hakeneet haastatellaan helmikuun aikana. Myöhemmin paikkaa hakevien haastatteluajat sovitaan erikseen.

Jos haette hoitopaikkaa myös kaupungin päiväkodista, sinne on hyvä ilmoittaa, että olette hakeneet paikkaa myös meiltä. Mikäli lapsenne on jo hyväksytty kaupungin päiväkotiin, päiväkotipaikka peruuntuu vasta kun lapsenne on hyväksytty meille.

Lisätietoja päiväkodista "Ajankohtaista" välilehdellä.

Tiedustelut

rehtori Jari von Becker, jari.vonbecker(at)hkkhel.fi  tai  puhelin 040 544 7500.